Töltött avokádó

A töltött avokádó pontosan ugyanúgy számos módon elkészíthető, mint a töltött cukkini vagy töltött burgonya. Készülhet hús nélkül vagy darált hússal, rizzsel vagy kuszkusszal vagy egyszerűen csak tojással. Kinek-kinek egyéni ízvilága szerint fűszerezve.

Érdemes többfélével is próbálkozni, ha elérhető számunkra ez a nagyon egészséges gyümölcs, mert mindegyik más és más végeredményt ad. Nem nehéz összeállítani, de kicsit időigényes. Viszont nagyon ízletes, mindenképpen megéri a ráfordított időt. Ráadásul az avokádó rendkívül egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető.

Egyszerű töltött avokádó recept

Hozzávalók:

  • 2 db közepes avokádó
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg sajt
  • őrölt bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor metélőhagyma

Az egyszerű töltött avokádó elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az avokádót félbevágjuk, a magokat kivesszük.
  2. Majd kanállal kivájunk annyi avokádóhúst, hogy bele tudjuk tenni majd a nyers tojásokat.  (Kb. egy cm vastagon maradjon meg a héja).
  3. Az avokádó húsát összenyomkodjuk egy villával.
  4. A petrezselymet, metélőhagymát megmossuk, szárazra törölgetjük és apróra vagdaljuk őket.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  6. Majd az avokádó belsejébe ütjük a nyers tojásokat.
  7. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, és olívaolajjal locsoljuk – vagy inkább spricceljük le a tetejét.
  8. Megszórjuk a reszelt sajttal és az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Mielőtt elkészülne az apróra vagdalt snidlinggel és petrezselyemmel megszórjuk, vagy csak a végén díszítésként – ízlés szerint.

Szórhatunk a tetejére még serpenyőben szárazon pirított tökmagot is. Készíthető bacon vagy füstölt sonka kockákkal, vagy amink éppen van otthon azt tegyük bele. Az az igazán jó benne, hogy számos módon variálható, ízesíthető. Érdemes kipróbálni!  Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez