Tartalomjegyzék
A rántott avokádó egy alig ismert étel, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető és rendkívül izgalmas étel. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, mely igazán jótékonyan hat a szervezetre. Érdemes minél többet fogyasztani belőle, ha lehetőségünk van rá, ugyanis a szervezetre gyakorolt hatása elsősorban rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Rendkívül jó le is fagyasztható és még lekvár is készíthető belőle, így akkor is fogyaszthatjuk, ha éppen nem kapható a zöldséges üzletben. A rántott avokádó mártogatóssal kínálva akár önmagában is kínálható, de remek feltétele lehet a különböző köreteknek is.
Egyszerű rántott avokádó receptje
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb kevésbé érett avokádó
- 1 db tojás
- 4-5 evőkanál panír morzsa
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- olaj – a kisütéshez
A rántott avokádó elkészítése lépésről – lépésre:
- Először az avokádókat félbe kell vágni, a magjukat eltávolítani, meghámozni és vastagabb szeletekre vágni.
- Majd sózzuk be és hagyjuk kicsit állni.
- Addig pucoljuk meg a fokhagymát is és zúzzuk össze fokhagymanyomón.
- Majd tegyük a lisztet egy tálba.
- A tojásokat egy másik tálba verjük fel, sózzuk és esetleg kevés tejjel hígítsuk.
- Adjuk a tojáshoz az összenyomot fokhagymát és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A harmadik tálba öntsük bele a zsemlemorzsát.
- Majd az avokádó szeleteket a szokásos módon először meg kell forgatni a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában.
- Ezután felforrósított bő olajban közepes lángon néhány perc alatt készre sütjük. Félidőnél fordítsuk át a másik oldalára, hogy egyenletesen süljön meg mindkét oldala.
Önmagában, vagy mártogatóssal kínálva is remek étel. Aki szereti az erős ízeket a tojást kevés chilivel is ízesítheti. Számos módon ízesíthető, fűszerezhető. Akár mártogatóst is készíthetünk hozzá, de önmagában is nagyon finom. Körete lehet burgonya – bárhogy elkészítve – vagy rizs egyaránt. Jó étvágyat hozzá!
Izgalmas snack: rántott avokádó:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez