Rántott avokádó

A rántott avokádó egy alig ismert étel, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető és rendkívül izgalmas étel. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, mely igazán jótékonyan hat a szervezetre. Érdemes minél többet fogyasztani belőle, ha lehetőségünk van rá, ugyanis a szervezetre gyakorolt hatása elsősorban rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Rendkívül jó le is fagyasztható és még lekvár is készíthető belőle, így akkor is fogyaszthatjuk, ha éppen nem kapható a zöldséges üzletben. A rántott avokádó mártogatóssal kínálva akár önmagában is kínálható, de remek feltétele lehet a különböző köreteknek is.

Egyszerű rántott avokádó receptje

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb kevésbé érett avokádó
  • 1 db tojás
  • 4-5 evőkanál panír morzsa
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • olaj – a kisütéshez

A rántott avokádó elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először az avokádókat félbe kell vágni, a magjukat eltávolítani, meghámozni és vastagabb szeletekre vágni.
  2. Majd sózzuk be és hagyjuk kicsit állni.
  3. Addig pucoljuk meg a fokhagymát is és zúzzuk össze fokhagymanyomón.
  4. Majd tegyük a lisztet egy tálba.
  5. A tojásokat egy másik tálba verjük fel, sózzuk és esetleg kevés tejjel hígítsuk.
  6. Adjuk a tojáshoz az összenyomot fokhagymát és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. A harmadik tálba öntsük bele a zsemlemorzsát.
  8. Majd az avokádó szeleteket a szokásos módon először meg kell forgatni a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában.
  9. Ezután felforrósított bő olajban közepes lángon néhány perc alatt készre sütjük. Félidőnél fordítsuk át a másik oldalára, hogy egyenletesen süljön meg mindkét oldala.

Önmagában, vagy mártogatóssal kínálva is remek étel. Aki szereti az erős ízeket a tojást kevés chilivel is ízesítheti. Számos módon ízesíthető, fűszerezhető. Akár mártogatóst is készíthetünk hozzá, de önmagában is nagyon finom. Körete lehet burgonyabárhogy elkészítve – vagy rizs egyaránt. Jó étvágyat hozzá!

Izgalmas snack: rántott avokádó:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez