Tartalomjegyzék
A paradicsomos avokádós tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató egytálétel. Bár az avokádó semleges íze miatt nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin– ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és bár nem kapható egész évben, de le is fagyasztható és lekvár is készíthető belőle.
Egyszerű paradicsomos avokádós tészta – recept
Hozzávalók:
- 50 dkg penne (vagy bármilyen) tészta
- 3 db közepes avokádó
- 45 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 8 dkg reszelt parmezán sajt + a tálaláshoz
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A paradicsomos avokádós tészta elkészítési lépései:
- Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
- Amíg a tészta fő az avokádót félbe kell vágni, a magját eltávolítani és tetszés szerint felszeletelni.
- A paradicsomot szintén mossuk meg és tetszés szerint vágjuk össze.
- A fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze.
- A bazsalikomot mossuk meg és aprítsuk össze.
- Majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk kicsit meg a fokhagymát.
- Adjuk hozzá szeletelt vagy felkockázott avokádót és pirítsuk együtt 2-3 percig.
- Ezután a kockázott paradicsomot is keverjük hozzá és a felaprózott bazsalikomot is.
- Pároljuk együtt további két-három percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Ezután keverjük bele a leszűrt tésztát.
- Még melegen a parmezánnal – vagy akár füstölt reszelt sajttal – és kevés borssal megszórva a tetején tálaljuk.
Gazdagíthatjuk tejszínnel, gombával, akár hallal, de bármilyen sonka, tarja kockával is akár. Rendkívül változatosan és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!
Avokádós-paradicsomos tészta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez