Csőben sült avokádó

A csőben sült avokádó egy kevésbé ismert egytálétel, mely azonban nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető és számos módon variálható, gazdagítható. Az avokádó rendkívül egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Mivel magas a vitamin – és ásványianyag tartalma és bár a kalória tartalma nem kifejezetten alacsony, ennek ellenére remek kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendnek is. Számos étel alapanyaga, sokféle változatos étel készíthető belőle. A csőben sült avokádó nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, akár egy hétköznapi gyors vacsorának is.

Egyszerű csőben sült avokádó – recept

Hozzávalók:

  • 2 db avokádó
  • 4 db tojás
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 2 evőkanál frissen facsart citrom leve
  • 20 dkg sajt
  • vaj – a sütőforma kikenéséhez
  • 8 dkg reszelt sajt
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • chili – ízlés szerint
  • rozmaring – ízlés szerint
  • pár evőkanál olívaolaj
  • 4 db paradicsom

A csőben sült avokádó elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk és egy vékony szeletet levágunk az aljából, hogy meg tudjon állni.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  3. Majd egy serpenyőbe kevés olívaolajat locsolunk, felmelegítjük és beleállítjuk az avokádókat.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint majd citromlevet facsarunk rá.
  5. A mag helyére beleütünk egy tojást (ha kicsi a mélyedés nagyítunk rajta) és ízesítjük chili paprikával.
  6. Mellé tesszük a megmosott négybe vágott paradicsomot, a felaprított bacont és kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük ízlés szerint.
  7. Az előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük légkeveréssel.
  8. Majd rászórjuk a reszelt sajtot és további 10 percig sütjük 200 fokon grill fokozaton.
  9. Salátaleveleken vagy ízlés szerint egyéb módon még melegen tálaljuk.  

Hagyjuk kicsit kihűlni,de még melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Készíthetjük más zöldségekkel keverve, de gazdagíthatjuk tarjával, hagymával egyéb hozzávalókkal, amit csak otthon találunk. Érdemes különbözőképpen variálni, mert számtalan módon készíthető, szinte megunhatatlan étel.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez