Avokádósaláta

Az avokádósaláta többféleképpen is készíthető, az egyik módja a paradicsomos saláta. De készíthető fetával, vagy krémsajttal egyaránt. Rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészül és számos módon variálható. Gazdagíthatjuk ízlés szerint sonkával, füstölt főtt tarjával vagy ízlés szerint. Akár könnyű nyár esti vacsorának is tökéletes választás.

Annál is inkább, mert az avokádó nagyon egészséges, melynek számos jótékony hatása ismert. Rendszeres fogyasztásával sokféle betegség kialakulása megelőzhető, ezért is ajánlott mindennapi fogyasztása. Remek konyhai alapanyag. Semleges íze lehetővé teszi, hogy édes- és sós ételek egyaránt készíthetők belőle. Ráadásul remek kiegészítője fogyókúrás étrendeknek is.

Egyszerű paradicsomos avokádósaláta recept

Hozzávalók:

  • 1 közepes paradicsom
  • fél érett avokádó
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom leve
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • fél kisebb lilahagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 db friss bazsalikom levél
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint (elhagyható)

A paradicsomos avokádósaláta elkészítése:

  1. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A lilahagymát meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. A bazsalikom levelét megmossuk és szűrőre tesszük, hogy lecsöpögjön.
  4. Az avokádót félbevágjuk, meghámozzuk és a húsát szintén szeletekre vágjuk.
  5. Meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, hogy ne barnuljon meg.
  6. Majd a paradicsom szeleteket, az avokádó szeleteket és a bazsalikom leveleket is tányérra rendezzük.
  7. Megszórjuk az apróra vágott lilahagymával.
  8. Fűszerezzük ízlés szerint a sóval, borssal, majd az ecettel elkevert olívaolajjal meglocsoljuk és tálaljuk.

Természetesen keverhetünk hozzá uborkát vagy más egyéb zöldséget, feta sajtot egyaránt. De gazdagítható akár főtt tojással is. Jó étvágyat hozzá.

Krémsajtos avokádósaláta

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 10 dkg krémsajt
  • 4 dkg olajbogyó
  • 0,5 db chili paprika
  • 5 dkg zöldpaprika
  • metélőhagyma – ízlés szerint
  • 3 egész citrom frissen facsart leve
  • gyömbér – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

A krémsajtos avokádósaláta elkészítése:

  1. A zöldségeket megmossuk vékonyan felszeleteljük, a metélőhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
  2. Az olajbogyót is felszeleteljük.
  3. A citromokat kifacsarjuk.
  4. Az avokádót félbevágjuk, a magot eltávolítjuk, a húsát kikaparjuk, majd összedaraboljuk.
  5. A krémsajtba belekeverjük az összes hozzávalót.
  6. Ízesítjük a citrom levével, a gyömbérrel, sóval, borssal ízlés szerint.
  7. Hűtőbe tesszük egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek, utána tálaljuk.

Akár fokhagymát is keverhetünk hozzá. Jó étvágyat!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom