Avokádós tortilla

Az avokádós tortilla remek választás ebédre vagy vacsorára is. Főleg mivel azokból töltjük a lapokat, amit éppen otthon találunk. Jó választás a hétvégi maradékok felhasználására, de tölthetjük egyszerűen zöldségekkel vagy avokádós tojássalátával is. Tényleg csak a fantáziánk, az aktuális készleteink és ízvilágunk szabhat határt. Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető és bármely alkalomra kiváló választás. Az avokádó rendkívül egészséges, mely fogyasztásával – főleg rendszeres fogyasztás mellett – sokat tehetünk az egészségünk megőrzésérét. Érdemes többször, többféleképpen készíteni, mert fűszerezésének köszönhetően rendkívüli ízkombinációkat érhetünk el. Ráadásul a kalória tartalma sem magas, így remek kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendeknek is.

Avokádós tortilla recept

Hozzávalók:

  • 1 db érett avokádó
  • 4 db tortilla lap
  • 4 közepes saláta levél
  • 12 dkg mozarella
  • bármilyen maradék hús
  • só – ízlés szerint
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • 1-2 db paradicsom

Az avokádós tojássaláta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját majd a húsát kockázzuk össze.
  2. A paradicsomokat mossuk meg, töröljük szárazra és szeleteljük fel.
  3. A saláta leveleket is mossuk meg és tegyük konyharuhára, hogy a nedvességet felszívja.
  4. A tortilla lapokat mindkét oldalát száraz palacsintasütőben magas hőfokon pirítsuk meg.
  5. Majd a lapokra tegyünk rá 1-1 saláta levelet, oszlassuk el rajta arányosan az avokádót, a paradicsom kockákat és a maradék húst, fedjük be a mozarellával és tekerjük fel. Ismételjük meg minden lapnál.
  6. Vágjuk félbe a tekercseket és már kínálhatjuk is.

Készíthetjük úgy is, hogy ezután tepsibe is sorakoztathatjuk és megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és forró sütőbe toljuk addig, amíg a tetején a sajt meg nem pirul. Úgy is nagyon finom. Csak rajtunk múlik, hogyan készítjük, mivel töltjük. Akár minden alkalommal máshogy is variálhatjuk, fűszerezhetjük. Igazán változatos gyors, finomság a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez