Avokádós tojáskrém

Az avokádós tojáskrém nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel, mely a hagyományos vajkrémek remek alternatívája lehet. A tojáskrémek számtalan módon és variációban, különböző ízesítéssel készíthetők, egyik ilyen az avokádós is. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, hiszen – a szervezet számára hasznos – vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával segítünk az egészségünk megőrzésében és a betegségek megelőzésében is. Ezért érdemes belőle minél többet fogyasztani. Mivel pedig a kalória tartalma sem magas, remek kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendeknek is. Ugyanis magas rost tartamának köszönhetően segíti az könnyebb emésztést és gyorsítja az anyagcsere folyamatokat is.

Egyszerű avokádós tojáskrém recept

Hozzávalók:

  • 1 db érett avokádó
  • 4 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom leve
  • só – ízlés szerint
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • retek – tálaláshoz (elhagyható)
  • újhagyma – tálaláshoz (elhagyható)

Az avokádós tojáskrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A tojásokat megmossuk majd keményre főzzük őket.
  2. Majd az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját majd a húsát kanalazzuk ki.
  3. Locsoljuk meg a frissen facsart citrom levével és villával törjük össze.
  4. Ha a tojások megfőttek, tegyük őket hideg vízbe és hámozzuk meg, tojászeletelőn szeleteljük fel és hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. Közben a fokhagymát pucoljuk meg és fokhagymanyomón zúzzuk össze.
  6. Majd a fokhagymát, a tojásszeleteket és a majonézt az avokádóhoz adjuk és összekeverjük.
  7. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt borssal ízlés szerint, majd botmixerrel pépesítjük.
  8. Kóstoljuk meg és ha szükséges fűszerezzük után.
  9. Ha nem elég lágy keverhetünk hozzá kevés puha vajat is.
  10. Adhatunk hozzá néhány szál újhagymát és a zöldjével dísztíthetjük is a salátát.
  11. Alaposan összekeverjük és legalább néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. 
  12. Lehűtve, retekkel, újhagymával díszítve tálaljuk.

Pirítós kenyérrel vagy egyszerűen kiflivel, friss barna kenyérrel fogyasztva az igazi. Remek változatos reggeli, vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom