Tartalomjegyzék
Az avokádós tojáskrém nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel, mely a hagyományos vajkrémek remek alternatívája lehet. A tojáskrémek számtalan módon és variációban, különböző ízesítéssel készíthetők, egyik ilyen az avokádós is. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, hiszen – a szervezet számára hasznos – vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával segítünk az egészségünk megőrzésében és a betegségek megelőzésében is. Ezért érdemes belőle minél többet fogyasztani. Mivel pedig a kalória tartalma sem magas, remek kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendeknek is. Ugyanis magas rost tartamának köszönhetően segíti az könnyebb emésztést és gyorsítja az anyagcsere folyamatokat is.
Egyszerű avokádós tojáskrém recept
Hozzávalók:
- 1 db érett avokádó
- 4 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál frissen facsart citrom leve
- só – ízlés szerint
- frissen őrölt bors – ízlés szerint
- retek – tálaláshoz (elhagyható)
- újhagyma – tálaláshoz (elhagyható)
Az avokádós tojáskrém elkészítése lépésről – lépésre:
- A tojásokat megmossuk majd keményre főzzük őket.
- Majd az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját majd a húsát kanalazzuk ki.
- Locsoljuk meg a frissen facsart citrom levével és villával törjük össze.
- Ha a tojások megfőttek, tegyük őket hideg vízbe és hámozzuk meg, tojászeletelőn szeleteljük fel és hagyjuk kicsit kihűlni.
- Közben a fokhagymát pucoljuk meg és fokhagymanyomón zúzzuk össze.
- Majd a fokhagymát, a tojásszeleteket és a majonézt az avokádóhoz adjuk és összekeverjük.
- Fűszerezzük sóval és frissen őrölt borssal ízlés szerint, majd botmixerrel pépesítjük.
- Kóstoljuk meg és ha szükséges fűszerezzük után.
- Ha nem elég lágy keverhetünk hozzá kevés puha vajat is.
- Adhatunk hozzá néhány szál újhagymát és a zöldjével dísztíthetjük is a salátát.
- Alaposan összekeverjük és legalább néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
- Lehűtve, retekkel, újhagymával díszítve tálaljuk.
Pirítós kenyérrel vagy egyszerűen kiflivel, friss barna kenyérrel fogyasztva az igazi. Remek változatos reggeli, vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez