Tartalomjegyzék
Az avokádós tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató étel. Bár az avokádó semleges íze miatt nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas a vitamin– ásványianyag és rost tartalma, emiatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle, főleg mivel fagyasztva – egész évben elérhető.
Egyszerű avokádós tészta – recept
Hozzávalók:
- 50 dkg bármilyen tészta
- 2 db érett avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 egész citrom frissen facsart leve
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- 1 szál újhagyma
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor bazsalikom
- koktél paradicsom – a tálaláshoz
A tejszínes avokádós tészta elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni.
- Amíg a tészta fő az újhagymát, a petrezselymet és a bazsalikomot is megmossuk és apróra vágjuk.
- A fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk.
- A citrom levét kifacsarjuk.
- Majd az avokádókat félbevágjuk, a magjukat kivesszük és a gyümölcs húsát kikanalazzuk.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint majd hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, az összezúzott fokhagymát, a frissen facsart citrom levét, a bazsalikomot és a petrezselymet is.
- Majd egy botmixer segítségével összeturmixoljuk a hozzávalókat.
- A tészta főzőlevéből adunk az avokádós keverékhez egy csészényit és tovább keverjük.
- Ha elkészült a tészta szűrjük le és hagyjuk lecsöpögni.
- Majd adjuk a tésztát az avokádós szószhoz és alaposan keverjük össze.
- Végül közepes lángon még főzzük össze őket.
- Apróra vágott paradicsommal díszítve még melegen tálaljuk.
Akár parmezánnal – vagy füstölt reszelt sajttal – megszórva a tetején is kínálhatjuk. Gazdagíthatjuk gombával, bacon vagy bármilyen sonka, tarja kockával is. Rendkívül változatosan és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!
15 perces krémes avokádós tészta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez