Tartalomjegyzék
Az avokádós rántotta egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet legalább néha érdemes elkészíteni a változatosság jegyében. Számos módon variálható és gazdagítható, igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Készülhet villásreggelinek, de akár könnyű vacsorának is. Az avokádó kalória tartalma ugyan nem kifejezetten alacsony, de még így is remek kiegészítője lehet akár fogyókúrás étrendeknek is. Az avokádó ugyanis magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért.
Egyszerű avokádós rántotta – recept
Hozzávalók:
- 1/2 db avokádó
- 1-2 szál újhagyma
- 2 db tojás
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 db paradicsom (elhagyható)
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- petrezselyem, snidling, bazsalikom – ízlés szerint (elhagyható)
Az avokádós rántotta elkészítése lépésről – lépésre:
- Az újhagymát megmossuk és vékony karikákra vágjuk.
- A paradicsomot is megmossuk és összekockázzuk.
- Az avokádót kisebb szeletekre vágjuk.
- A tojásokat egy tálba felütjük és felverjük.
- Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az avokádó és a paradicsom kockákat és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, zöldfűszerekkel.
- Majd fedő alatt néhány perc alatt puhára pároljuk.
- Aztán a felvert tojásokat ráöntjük a hagymás avokádóra és óvatosan kevergetve néhány perc alatt egyenletesen átsütjük.
Akár frissen reszelt füstölt sajtot is szórhatunk a tetejére. Még melegen tálaljuk. Friss zöldségekkel, frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
Akár kolbász vagy virsli karikákkal, sonkával, füstölt tarjával tovább gazdagítható. Hagymát is lehet bele rakni bőven, ahány ház annyi szokás alapon. Érdemes többféleképpen is próbálgatni, meg sem lehet unni.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez