Avokádós pizza

Az avokádós pizza az az étel, melyből a gyerekek is kérnek majd, érdemes kipróbálni. Főleg, ha az avokádókrémleves nem tartozik a kedvenceik közé és ebből az egészséges gyümölcsből csak csempészve tudunk adni nekik. Mert bizony az avokádó nagyon egészséges, számos – a szervezet számára hasznos – vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Érdemes belőle minél többet fogyasztani, ha hozzájutunk, mert jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Remekül fagyasztható és lekvár is készíthető belőle.

Az avokádós pizza receptje

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag por élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • só – ízlés szerint

Hozzávalók a szószhoz:

  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • só, bors, oregánó – ízlés szerint

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 db nagyobb avokádó
  • 20 dkg mozzarella
  • 1 marék parmezán
  • 2-3 össze kockázott paradicsom
  • 1 össze kockázott paprika

Az avokádós pizza elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az élesztőt 1 teáskanál cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
  2. Közben a lisztet tálba szitáljuk, majd a liszt közepébe mélyedést készítünk, ahová beleöntjük az élesztőt, majd ízlés szerint sózzuk és 2 evőkanál olajjal összedolgozzuk a tésztát.
  3. Meleg helyen konyharuhával letakarva 2 órán át pihentetjük, kelesztjük.
  4. Addig az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, meghámozzuk és felszeleteljük vagy tetszés szerinti méretűre és formájúra vágjuk.
  5. A paradicsomokat, paprikát megmossuk össze kockázzuk, félre tesszük.
  6. Majd elkészítjük a szószt: ehhez először a sűrített paradicsomot keverjük el az olívaolajjal és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval ízlés szerint.
  7. A tepsit kenjük ki olajjal és a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  8. A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki a kívánt vastagságra és kenjük meg a paradicsomszósszal.
  9. Majd szórjuk rá az avokádó szeleteket és a paradicsom és paprika kockákat is. Tehetünk rá még bármilyen feltétet (főtt tojást, tarját, sonkát, kukoricát, gombát, lazacot stb.).
  10. A reszelt sajttal szórjuk meg és az előmelegített sütőbe tegyük be 20-25 percre. (A sütési idő függ a tészta vastagságától is).

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom