Tartalomjegyzék
Avokádós palacsinta? Miért is ne? Avokádós mousse, muffin, vagy palacsinta is akkor készül általában, ha maradt valamennyi avokádó, amivel nem tudjuk mit is kéne kezdeni. Ekkor jönnek a jobbnál jobb avokádós finomság receptek. A cél nyilván mindig az, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető legyen. Az avokádós palacsinta mindezeknek a követelményeknek megfelel, hiszen rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető és biztos, hogy megéri a fáradozást!
Avokádós palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (lehet teljes kiőrlésű és fehér keverve)
- 3/4 bögre tej
- 1 db érett avokádó
- 1 db tojás
- 1,5 evőkanál méz vagy eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál vanília aroma
- 0,25 teáskanál szerecsendió
- fél teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
Az avokádós palacsinta elkészítése
- Először az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, megpucoljuk és kikanalazzuk a húsát.
- Majd adjuk hozzá a tejet, tojást, az olajat, a vanília aromát és turmixoljuk simára.
- A liszthez keverjük hozzá a sütőport, kevés sót, szerecsendiót, eritritet vagy cukrot (ha mézet használunk azt a tojásos keverékhez adjuk).
- Majd a lisztes keverékhez folyamatosan adagolva adjuk hozzá az avokádós keveréket.
- Dolgozzuk az egészet sima állagú, sűrű tésztára.
- Ha nagyon sűrű, folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá kevés ásványvizet.
- Majd kevés olajat fel kell hevíteni egy palacsintasütőben.
- Kisebb merőkanállal (vagy 4 evőkanállal) egy adag tésztát merünk a serpenyőbe és a serpenyőt óvatosan elforgatjuk, hogy a tészta egyenletesen befedje a serpenyőt.
- Közepes lángon sütjük, majd óvatosan megforgatjuk és a másik oldalát is készre sütjük.
Kínálhatjuk egyszerűen porcukorral megszórva, de bármilyen gyümölccsel, lekvárral akár fagylalttal és tejszínhabbal is díszíthető, igazán csak a fantáziánk szabhat határt, vagy az otthoni készleteink. De a legfinomabb olvasztott csokoládéval, vagy nutellával megkenve. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez