Avokádós kuglóf

Az avokádós kuglóf nem tartozik a klasszikus kuglóf receptek közé, mert népszerűbbek a klasszikus hagyományos vagy csokis kuglófok. Érdemes az avokádósat – vagy bármilyen zöldségeset, gyümölcsöset is – kipróbálni leginkább az adott zöldség vagy gyümölcs szezonjában. Bár hajlamosak vagyunk bizalmatlanok lenni az új ízekkel kapcsolatban, – főleg, ha az zöldséget is tartalmaz, – de gondoljunk csak a répatorta sikerére és máris kisebb az ellenállás. Érdemes többféle recepttel is kísérletezni, mert nagyon ízletes, zamatos végeredmények születhetnek. Így pedig még az is szívesebben megkóstolja, aki nem szereti – az egyébként rendkívül egészséges – avokádót és cukkinit. Ugyanis ez a recept mindkettőt tartalmazza.

Egyszerű avokádós cukkinis kuglóf recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 4 db tojás
  • fél érett avokádó
  • maréknyi reszelt cukkini
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 csomag narancshéj
  • 1 evőkanál nem cukrozott kakaó por
  • csipet fahéj

Az avokádós kuglóf elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először az avokádót megpucoljuk, meghámozzuk és pépesre törjük egy villával.
  2. Majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Ezután a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, az összetört avokádót, a narancshéjat és a puha vajat is.
  4. Az egészet alaposan kikeverjük.
  5. Majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a sütőporral, fahéjjal és kakaó porral elkevert lisztet és csomómentesre kavarjuk.
  6. Majd a kuglóf formát kivajazzuk, lisztezzük és a tésztát beletöltjük.
  7. Az előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük.  
  8. 30 perc elteltével végezzünk tűpróbát, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
  9. Ha elkészült, hagyjuk a formában langyosra hűlni, akkor könnyebben kifordítható és nem fog eltörni a tészta.
  10. Ha kihűlt, akkor tudjuk szépen szeletelni.

Kínálhatjuk fahéjas porcukorral megszórva, de nagyon finom házi készítésű sárgabarack lekvárt is adhatunk mellé. Remek egy délutáni kávé mellé, de kiváló vendégváró is. A tésztáját tovább gazdagíthatjuk csoki darabokkal vagy magokkal egyaránt. Érdemes kipróbálni más ízesítéseket is, nem lehet megunni. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom