Tartalomjegyzék
Az avokádós kuglóf nem tartozik a klasszikus kuglóf receptek közé, mert népszerűbbek a klasszikus hagyományos vagy csokis kuglófok. Érdemes az avokádósat – vagy bármilyen zöldségeset, gyümölcsöset is – kipróbálni leginkább az adott zöldség vagy gyümölcs szezonjában. Bár hajlamosak vagyunk bizalmatlanok lenni az új ízekkel kapcsolatban, – főleg, ha az zöldséget is tartalmaz, – de gondoljunk csak a répatorta sikerére és máris kisebb az ellenállás. Érdemes többféle recepttel is kísérletezni, mert nagyon ízletes, zamatos végeredmények születhetnek. Így pedig még az is szívesebben megkóstolja, aki nem szereti – az egyébként rendkívül egészséges – avokádót és cukkinit. Ugyanis ez a recept mindkettőt tartalmazza.
Egyszerű avokádós cukkinis kuglóf recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg puha vaj
- 4 db tojás
- fél érett avokádó
- maréknyi reszelt cukkini
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 csomag narancshéj
- 1 evőkanál nem cukrozott kakaó por
- csipet fahéj
Az avokádós kuglóf elkészítése lépésről – lépésre:
- Először az avokádót megpucoljuk, meghámozzuk és pépesre törjük egy villával.
- Majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Ezután a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, az összetört avokádót, a narancshéjat és a puha vajat is.
- Az egészet alaposan kikeverjük.
- Majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a sütőporral, fahéjjal és kakaó porral elkevert lisztet és csomómentesre kavarjuk.
- Majd a kuglóf formát kivajazzuk, lisztezzük és a tésztát beletöltjük.
- Az előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük.
- 30 perc elteltével végezzünk tűpróbát, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
- Ha elkészült, hagyjuk a formában langyosra hűlni, akkor könnyebben kifordítható és nem fog eltörni a tészta.
- Ha kihűlt, akkor tudjuk szépen szeletelni.
Kínálhatjuk fahéjas porcukorral megszórva, de nagyon finom házi készítésű sárgabarack lekvárt is adhatunk mellé. Remek egy délutáni kávé mellé, de kiváló vendégváró is. A tésztáját tovább gazdagíthatjuk csoki darabokkal vagy magokkal egyaránt. Érdemes kipróbálni más ízesítéseket is, nem lehet megunni. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez