Tartalomjegyzék
Az avokádós krumplipüré, egy igazán különleges étel, mely könnyen és gyorsan elkészíthető. Akár húsfélékhez, akár halakhoz, sajtokhoz kitűnő köret. De kínálhatjuk egyszerűen salátával is. Aki unja már a megszokott, klasszikus – burgonya, rizs, tészta – köreteket, semmi esetre se hagyja ki. Annál is inkább, mert az avokádó nagyon egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető, ezért is érdemes belőle minél többet fogyasztani.
Avokádós krumplipüré
Hozzávalók:
- 1 db érett avokádó
- 80 dkg burgonya
- 1 db zöld citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg paradicsom
- 1 csokor metélőhagyma
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
Avokádós burgonyapüré elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a krumplit hámozzuk meg és kockázzuk össze.
- Majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
- Közben a paradicsomot is mossuk meg, kockázzuk össze.
- A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze fokhagymanyomón.
- A lime-ot is mossuk meg és a héját vékonyan vágjuk le zöldségpucolóval, majd facsarjuk ki a levét.
- A metélőhagymát mossuk meg, töröljük szárazra és vagdossuk apróra.
- Végül az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját és a húsát kanalazzuk ki a héjából.
- A megfőtt burgonyáról szűrjük le a főzőlevet.
- Adjuk hozzá az avokádó húsát, a fokhagymát, 4 evőkanálnyi zöld citromlevet és pürésítsük össze.
- Majd keverjük hozzá az összekockázott paradicsomot és az apróra vágott metélőhagymát is.
- Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük és a lime héjával díszítve tálaljuk.
- Még melegen tálaljuk.
Rendkívül ízletes sült vagy grill húsok, fasírozottak, sajtok, halak mellé akár kovászos uborkával is. Érdemes kipróbálni, mert remek alternatívája lehet a hagyományos krumplipürének. Ráadásul számos módon variálható, ízesíthető. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez