Avokádós krumplipüré

Az avokádós krumplipüré, egy igazán különleges étel, mely könnyen és gyorsan elkészíthető. Akár húsfélékhez, akár halakhoz, sajtokhoz kitűnő köret. De kínálhatjuk egyszerűen salátával is. Aki unja már a megszokott, klasszikus – burgonya, rizs, tészta – köreteket, semmi esetre se hagyja ki. Annál is inkább, mert az avokádó nagyon egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető, ezért is érdemes belőle minél többet fogyasztani.

Avokádós krumplipüré

Hozzávalók:

Avokádós burgonyapüré elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a krumplit hámozzuk meg és kockázzuk össze.
  2. Majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
  3. Közben a paradicsomot is mossuk meg, kockázzuk össze.
  4. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze fokhagymanyomón.
  5. A lime-ot is mossuk meg és a héját vékonyan vágjuk le zöldségpucolóval, majd facsarjuk ki a levét.
  6. A metélőhagymát mossuk meg, töröljük szárazra és vagdossuk apróra.
  7. Végül az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját és a húsát kanalazzuk ki a héjából.
  8. A megfőtt burgonyáról szűrjük le a főzőlevet.
  9. Adjuk hozzá az avokádó húsát, a fokhagymát, 4 evőkanálnyi zöld citromlevet és pürésítsük össze.
  10. Majd keverjük hozzá az összekockázott paradicsomot és az apróra vágott metélőhagymát is.
  11. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük és a lime héjával díszítve tálaljuk.
  12. Még melegen tálaljuk.

Rendkívül ízletes sült vagy grill húsok, fasírozottak, sajtok, halak mellé akár kovászos uborkával is. Érdemes kipróbálni, mert remek alternatívája lehet a hagyományos krumplipürének. Ráadásul számos módon variálható, ízesíthető. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom