Avokádós kenyér

Az avokádós kenyér egy nagyon népszerű étel, mely rendkívül gyorsan elkészíthető. Remek alternatívája az egyéb vajas, vajkrémes kenyereknek és nemcsak reggelire vagy tízóraira, de könnyű vacsoraként is fogyasztható. Az avokádó rendkívül egészséges gyümölcs, mely számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot, rostot és vizet is tartalmaz. Habár a kalória tartalma nem kifejezetten alacsony, ennek ellenére könnyedén beépíthető fogyókúrás, diétás étrendekbe is. Mivel magas rost tartalma segíti az könnyebb emésztést és gyorsítja az anyagcsere folyamatokat is.

Avokádós kenyér recept

Hozzávalók:

  • 1 db érett avokádó
  • 2 szelet barna vagy teljes kiőrlésű pirítós
  • 2 szelet sonka
  • 1 teáskanál vaj
  • só – ízlés szerint
  • frissen facsart citrom leve – ízlés szerint

Avokádós kenyér elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először az avokádót félbe kell vágni, a magját eltávolítani, majd felszeletelni.
  2. A kenyérszeleteket meg kell pirítani.
  3. Közben a citromból ízlés szerinti mennyiséget ki kell facsarni.
  4. Majd a pirítós kenyereket vékonyan megvajazzuk, rátesszük a sonka szeletet, a felszeletelt avokádót, meglocsoljuk a citrom levével, fűszerezzük ízlés szerinti sóval és borssal és már fogyasztható is.

Avokádókrém készítése

Készíthetünk avokádókrémet is és azzal is megkenhetjük a pirítóst.

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom frissen facsart leve
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Az avokádókrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az avokádókat megpucoljuk, félbevágjuk, kivesszük a magját és a húsát kisebb darabokra vágva egy tálba tesszük.  
  2. Majd megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomón összezúzzuk.
  3. Kifacsarjuk a fél citrom levét.
  4. Az avokádó húsát egy villával összenyomkodjuk (aki krémesebben szeretni botmixerrel is összeturmixolhatja).
  5. Majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és a frissen facsart citrom levével.
  6. Ha nem elég lágy keverhetünk hozzá kevés puha vajat is.
  7. Alaposan összekeverjük és legalább néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez