Avokádós fasírt

A zöldséges fasírtok, tócsnik, nagyon népszerűek, bár az avokádós fasírt kevésbé ismert. A húslevesből megmaradt főtt zöldségeket szoktuk ilyen formában felhasználni, hiszen fokhagymás mártogatóssal nagyon ízletes főétel készíthető belőle. Az avokádóból készült ételek főleg akkor kerülnek előtérbe, ha felhalmoztunk belőle vagy a piacon elmértük a mennyiséget és nem tudunk mit kezdeni vele. Pedig az avokádó rendkívül egészséges gyümölcs vagy zöldség, mely a szervezetre igazán jótékonyan hat, ezért is érdemes belőle minél többet fogyasztani. Ráadásul remekül le is fagyasztható vagy akár lekvár is készíthető belőle, így akár akkor is hozzájuthatunk, ha éppen nem kapható a zöldséges üzletben.

Fűszerekkel megbolondítva igazán különösen ízvilágú, melyet akár egyéb zöldségekkel – vagy maradék húsokkal – is készíthetjük együtt.  

Egyszerű avokádós fasírt recept

 Hozzávalók:

  • 20 dkg darált hús
  • negyed érett avokádó
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg reszelt ementáli sajt
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db egész tojás
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • fűszerpaprika – ízlés szerint
  • majoránna – ízlés szerint
  • petrezselyem – ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Az avokádós fasírtok elkészítése lépésről – lépésre

  1. Először az avokádót meg kell hámozni, és egy villával pürésíteni.
  2. Majd a – lehetőleg friss – petrezselyemzöldet is mossuk meg és aprítsuk fel.
  3. A fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze.
  4. Majd egy nagyobb tálba tegyük bele az avokádót.
  5. Adjuk hozzá a darált húst, a tojást, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát is.
  6. Majd fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, majoránnával ízlés szerint. Aki csípősebben szereti kevés chili paprikát is adhat hozzá.
  7. Az egészet egynemű masszává keverjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen.
  8. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal lapos fasírtokat formázunk belőle.
  9. A forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Kínálhatjuk tartármártással vagy fokhagymás mártogatóssal önmagában, de főzelékek feltétje is lehet vagy akár salátákkal is kitűnő választás. Igazán sokféleképpen készíthető és kínálható. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom