Avokádós csirkemáj

Az avokádós csirkemáj egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet – ha avokádóhoz jutunk – mindenképpen érdemes kipróbálni. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Mivel nem időigényes, ezért a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.

Az avokádó ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, és bár a kalória tartalma nem kifejezetten alacsony, ennek ellenére akár fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb gyümölcsök közé, az avokádó fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ez az egészséges gyümölcs az utóbbi időben pedig egyre népszerűbb, így számos étel kiváló alapanyaga, mely mivel fagyasztható és a lekvár is készíthető belőle, így akár egész évben is elérhető.

Egyszerű avokádós csirkemáj – recept

Hozzávalók:

  • 3 db érett avokádó
  • 5 db csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • majoránna – ízlés szerint

Az avokádós csirkemáj elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először az avokádókat vágjuk félbe, a magjukat távolítsuk el, hámozzuk meg és kockázzuk össze.  
  2. Majd a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük fel.
  3. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
  4. A csirkemájat alaposan megmossuk és vágjuk fel kisebb darabokra.
  5. Az olajat és a vajat hevítsük fel, a vöröshagymát pároljuk rajta üvegesre.
  6. Adjuk hozzá a felkockázott avokádót és fűszerezzük ízlés szerint.
  7. Fedjük le és kezdjük el párolni.
  8. Ha félpuha, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet és néhány perc után a csirkemáj kockákat is.
  9. Pároljuk lefedve addig, amíg a máj teljesen meg nem puhul.
  10. Ha szükséges ízesítsük utána.

Leginkább főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez