Avokádós brownie

Ez az egyszerű avokádós brownie nagy kedvenc lesz, ha egyszer megkóstoltuk! Érdemes avokádóból minél több finomságot készíteni, nemcsak főételeket, de sütiket, turmixokat egyaránt. Hiszen az avokádó nagyon egészséges, a vitamin- és ásványianyagok benne pedig nemcsak nyers állapotban érvényesülnek. Bár ahhoz, hogy a jótékony hatásuk a szervezetre érezhető legyen, rendszeres fogyasztása szükséges. Érdemes ezért is kísérletezni, mert nagyon sok finomság készülhet belőle. Olyan ez, mint a répatorta esetében, hogy először megkóstolni sem akarjuk, aztán meg nem tudjuk abbahagyni! Ez a brownie nagyon egyszerűen és gyorsan elkészthető, vendégváró sütinek is tökéletes!

Egyszerű avokádós csokis brownie recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg zabliszt
  • 15 dkg méz
  • 4 db tojás
  • 2 db érett avokádó
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó por
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • durvára vágott dió vagy szeletelt mandula a tetejére – elhagyható

Az avokádós brownie elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Majd a lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaó porral és a csipet sóval, félretesszük.
  3. Az avokádókat félbevágjuk, a magját eltávolítjuk és egy kanállal kikanalazzuk a húsát.
  4. Botmixerrel vagy villával összetörjük.
  5. A tojásokat felverjük és habosra keverjük a mézzel.
  6. A tojáshoz keverjük az összetört avokádót.
  7. Majd folyamatos keverés mellett hozzá adagoljuk a kakaó poros lisztet is. (Keverhetünk bele durvára vágott diót is, akkor a tészta is diós lesz.)
  8. Homogén masszává keverjük.
  9. Majd egy tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk ki majd elegyengetjük benne a tésztát.
  10. A tetejét megszórhatjuk durvára vágott dióval vagy mandula szeletekkel.
  11. 180 fokos sütőben nagyjából 30 percen keresztül készre sütjük. Érdemes tűpróbát végezni! (Ha a tésztába tűt szúrunk és már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.)
  12. Ha elkészült, hagyjuk a tepsiben kihűlni, utána könnyebben szeletelhető.

Díszíthetjük csoki öntettel, porcukorral megszórva egyaránt (ez persze elhagyható). Jó étvágyat hozzá!

AVOCADO BROWNIES:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez