Avokádópüré

Az avokádópüré nemcsak babáknak kiváló választás, hanem magunknak is. Az avokádó rendkívül egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezért is érdemes minél többet fogyasztani belőle, ha elérhető. Nem kapható egész évben, de érdemes eltenni akár fagyasztva, de lekvár is készíthető belőle. Ez utóbbiakat akár karácsonyi ajándéknak is készíthetjük, csinos üvegekbe rakva, biztos sikert aratunk velük! Az avokádópüré számos módon variálható, akár burgonyával, sárgarépával, céklával is. Érdemes többféleképpen is elkészíteni, hogy megtaláljuk a számunkra legízletesebbet. Az avokádó fűszerezésével pedig még inkább különlegessé tehető.

Egyszerű avokádópüré recept

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom frissen facsart leve
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Az avokádópüré elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az avokádókat megpucoljuk, félbevágjuk, kivesszük a magját és a húsát kisebb darabokra vágva egy tálba tesszük. 
  2. Majd megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomón összezúzzuk.
  3. Kifacsarjuk a fél citrom levét.
  4. Az avokádó húsát egy villával összenyomkodjuk (aki krémesebben szeretni botmixerrel is összeturmixolhatja).
  5. Majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és a frissen facsart citrom levével.
  6. Alaposan összekeverjük és legalább néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. 

Rendkívül ízletes fasírtok, sült vagy grill húsok, sajtok, de akár halak mellé is. Akár chilivel is tovább ízesíthető.Érdemes kipróbálni, ha megmarad, hűtőben eltartható néhány napig, de le is fagyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Ha babáknak készítjük, akkor az alap fűszerezésen kívül más ne kerüljön hozzá (fokhagyma se). Érdemes a fűszerezést is a baba pocakjának megfelelően használni. Ha még csak ismerkedik az ízekkel, akkor minimálisan, ha már többfélét megízlelt, lehet kicsit bátrabban. Itt is érvényes a szabály, hogy egyszerre csak egy új ízt vezessünk be az étkezésébe. Részben az allergiás reakciók, részben amiatt, hogy legyen ideje a pocakjának megszokni.

Avokádókrém, avagy guacamole receptje:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom