Avokádókrémleves

Az avokádókrémleves nem olyan megszokott, mint például a sütőtökkrémleves, de érdemes kipróbálni. Többféleképpen készíthető, ízesíthető és a fűszerezésének köszönhetően igazán különlegessé tehető. Az avokádó nagyon egészséges – bár hazánkban szezonálisan elérhető – egzotikus gyümölcs. Számos a szervezet számára hasznos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul magas a víz és a rost tartalma is, így a szervezet számára igazán jótékony. Bár a jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ehhez érdemes tudni, hogy az avokádó le is fagyasztható, így meg tudjuk hosszabbítani azt az időszakot, amikor hozzájuthatunk. Ez a krémleves rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így gyors vacsorák kiegészítője is lehet.

Egyszerű avokádókrémleves recept

Hozzávalók:

  • 4 db érett avokádó
  • 5 dkg füstölt sonka – elhagyható
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dkg liszt
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1-2 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1,2 l húsleves alaplé
  • őrölt bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • cayenne bors – ízlés szerint
  • petrezselyemzöld – díszítéshez (elhagyható)

Egyszerű avokádókrémleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az avokádókat félbe kell vágni, a magokat eltávolítani, meghámozni és felszeletelni.
  2. Majd a póréhagymát meg kell mosni, felkarikázni és kevés vajon megpirítani.
  3. Ezután adjuk hozzá az avokádó szeleteket.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd pároljuk az egészet együtt 4-5 percig és öntsük fel a húsleves alaplével.
  5. Lassú tűzön főzzük néhány percig az egészet.
  6. Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel össze turmixoljuk.
  7. A lisztből és tejszínből készítsünk tejszínes habarást és ezzel sűrítsük be a krémlevest.
  8. Ha hozzáadtuk a tejszínt még további 2-3 percig főzzük.
  9. Tovább ízesíthető a száraz fehérborral és a cayenne borssal, de ezek akár el is hagyhatók. Érdemes kóstolgatni menet közben, és az egyéni ízvilágnak megfelelően fűszerezni.
  10. Tálalás előtt, ha szükséges, még utána fűszerezzük.

Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel, pirított sütőtök magokkal, de akár vékony csíkokra vágott, pirított füstölt sonkával is. Kínálhatjuk önmagában, vagy pirított kenyérkockákkal egyaránt. Tényleg számtalan módon variálható, gazdagítható, fűszerezhető. Jó étvágyat hozzá!

Avokádó krémleves:

https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/

Vissza a kategória cikkeihez