Avokádókrém

Az avokádókrém az avokádó egyik legismertebb feldolgozási módja. Tápláló, egészséges, remek szendvicskrém lehet bármikor, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. Az avokádó rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Szinte teljeskörű táplálék. Az avokádókrém pedig, egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely egy sütőtökös lattéval kínálva, garantáltan bearanyozza az őszi borongós reggeleinket. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni! 

Egyszerű avokádókrém recept

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom frissen facsart leve
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Az avokádókrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az avokádókat megpucoljuk, félbevágjuk, kivesszük a magját és a húsát kisebb darabokra vágva egy tálba tesszük.  
  2. Majd megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomón összezúzzuk.
  3. Kifacsarjuk a fél citrom levét.
  4. Az avokádó húsát egy villával összenyomkodjuk (aki krémesebben szeretni botmixerrel is összeturmixolhatja).
  5. Majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és a frissen facsart citrom levével.
  6. Alaposan összekeverjük és legalább néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. 

Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel, összevagdalt metélőhagymával egyaránt. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal is kiváló. Jó étvágyat hozzá!

Aki csípősebben szereti keverhet hozzá chili paprikát, cayenne borsot is. De számos módon gazdagítható, fűszerezhető. Akár összetört főtt tojást is adhatunk hozzá, de lágyítható görög joghurttal is. Az a legjobb benne, hogy nem lehet megunni annyiféleképpen készíthető.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez