Avokádó köret

Az avokádó köret kevésbé ismert, mint például a burgonya, pedig számos módon elkészíthető. Sok gyerek sem kedveli, pedig babáknak még elfogadják. Az avokádó semleges íze pedig a fűszerezésének köszönhetően igazán különleges ízhatásúvá tehető. Érdemes a rizs, tészta, krumpli triumvirátusán túl más köretekkel is megpróbálkozni, hiszen számos lehetőség adott.

Ha csak a zöldségeket vesszük számba a sütőtök, sárgarépa, cékla, spenót, spárga, zöldborsó mind elkészíthető köretnek is. Melyek a mindennapi étkezéseinket   változatossá teszik. Ráadásul jótékony hatásaiknak köszönhetően – rendszeres fogyasztásukkal – az egészségünknek is igazán jót tehetünk. Mivel a kalória tartalmuk sem magas diétás ételek remek kiegészítői is lehetnek. A sült répa még a gyerekek nagy kedvence is lehet, hiszen karamellizálódott állapotában édesebbnek hat. A sült cékla bár szintén nagyon egészséges, a cékla megosztó íze miatt nem valószínű, hogy népszerű lesz a gyerekek körében, de érdemes próbálkozni vele.

Avokádó köret

Az avokádó jellemzően nyersen kerül feldolgozásra, főleg krémként ismerjük és készítjük. Hiszen remek alternatívája a vajnak, vajkrémeknek és igazán egészséges. Az avokádó számos vitamint– és ásványi anyagot tartalmaz, továbbá magas a rost és víz tartalma, így remek kiegészítője a fogyókúrás étrendeknek is. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Készíthetünk belőle avokádós salátát, mely köretként is megállja a helyét.

Az avokádó azonban nemcsak nyersen fogyasztható, hiszen remekül grillezhető is. Bár nem olyan népszerű, mint például a baconba tekert spárga grillezése, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Készíthető kerti grillen vagy konyhában egyaránt. Kiváló körete húsételeknek, halaknak, sajtoknak egyaránt. De nagyon népszerűek az avokádós rizottók, raguk, vagy akár az avokádós sushi is.

Avokádós receptek

Az avokádós receptek széles kínálata pedig megmutatja, hogy ez a trópusi gyümölcs számos módon elkészíthető, fűszerezhető. Készülhet belőle sós- és édes étel egyaránt. Ráadásul lekvár is készíthető belőle, de akár le is fagyasztható.

Ráadásul sokféle sütemény, édesség hozzávalójaként is kitűnő választás: a muffintól az avokádós mousse-ig. Akárcsak a napjainkra egyre népszerűbb répatorta, ez is megunhatatlan. Készíthetünk belőle vendégváró finomságokat egyaránt. Érdemes próbálkozni vele.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez