Avokádó grillezése

Az avokádó grillezése nem olyan ismert feldolgozási módja ennek a nagyon egészséges gyümölcsnek. Pedig érdemes ebben a formájában is kipróbálni, mert nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető és számos módon fűszerezhető különlegesség készíthető belőle. Kínálhatjuk halak, húsok, sajtok, de egyéb zöldségek, saláták mellé is. Annak ellenére pedig, hogy az avokádó kalória tartalma nem éppen alacsony, fogyókúrás étrendek remek kiegészítője is lehet. Annál is inkább, mivel magas a – szervezet számára hasznos – rost és víz tartalma egyaránt. Így az emésztésnél és a méregtelenítési folyamatokban is hatékony segítség.

A grillezett avokádó különféle módokon készíthető. Akár baconba is tekerhetjük, de grillezhetjük önmagában is. Készülhet sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt.

Egyszerű grillezett avokádó receptje

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen facsart citrom leve
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • koriander – ízlés szerint
  • pikáns szósz – ízlés szerint (elhagyható)
  • tejföl – ízlés szerint (elhagyható)

Avokádó grillezése lépésről – lépésre:

  1. Először a grillt készítsük elő, hogy mire az avokádó elkészül, már lehessen is sütni.
  2. Majd az avokádókat vágjuk félbe, a magjait vegyük ki és hámozzuk meg.
  3. Ezután az olajat és a citromlét keverjük össze és kenjük be vele az avokádót.
  4. A vágott oldalát sózzuk is meg ízlés szerint.
  5. Majd tegyük őket a felvágott oldalukkal a felmelegített grill rácsára és süssük legalább 5 percig, vagy addig amíg barnás színt nem kap.
  6. Ezután töltsük meg az avokádókat fűszeres szósszal és reszelt sajttal.
  7. Tegyük fel a grill rácsára, fedjük le és 5 percig hagyjuk így az avokádókat.
  8. Amíg sül a friss koriandert mossuk meg és aprítsuk fel.
  9. Ha megsült, vegyük le a rácsról és szórjuk meg a friss korianderrel (őrölt is jó).

Kiváló körete húsételeknek, sajtoknak, de egyéb zöldségekkelpaprika, padlizsán, cukkini – grillezve önálló fogásként is megállja a helyét, de friss fokhagymás bagettel is nagyon finom. Készíthetünk hozzá fűszeres mártogatóst vagy tejföllel is kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

How to Grill an Avocado:

embed width=”800″ height=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=DslaW7eZnZ8[/embed]

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom