Avokádó fűszerezése

Az avokádó fűszerezése rendkívül izgalmassá teszi a belőle készült ételeket. Ez főleg azért fontos, mivel az avokádó önmagában nem egy jellegzetes ízű alapanyag. Napjainkra népszerűsége egyre nő – bár még mindig az egzotikus gyümölcsök között tartjuk nyilván – és egyre keresettebb egész évben. Fontos konyhai alapanyag, jól elkészítve, finoman fűszerezve igazán ízletes ételeket lehet készíteni belőle. Nagyon egészséges, ezért is fontos lenne minél többet fogyasztani belőle. Hiszen magas a vitamin– és sok benne a rost is, bár az ásványi anyag tartalma nem számottevő. Rendszeres fogyasztásával, számos betegség megelőzhető.

Az avokádó fűszerezése

Az avokádónak számos fűszere van, melyeket attól függően használunk, hogy mit készítünk belőle. Ha krémként készítjük, akkor a lilahagyma, lime, koriander és akár a fokhagyma is remekül kiemeli az ízét. Aki a csípősebb ízeket kedveli bátran használhat mellé curryt, chilit is.  

Érdemes gazdagon fűszerezni, hiszen a fűszerek kiemelik az avokádó ízét. Ráadásul, más és más ízhatást érhetünk el általuk.

Avokádó fűszerei

Lilahagyma: a magyar konyha egyik fő fűszernövénye, mely jótékony hatása rendkívüli. Antioxidáns tartalma magasabb, mint a vöröshagymáé. Hatása párolva és nyersen is rendkívüli. A szervezet számára rendszeres fogyasztás mellett rendkívül jótékony.

Fokhagyma: a magyar konyha egyik alap fűszernövénye, mely szinte a legtöbb zöldséghez jól illik. Bármilyen sós cukkinis ételbe remekül megállja a helyét. Nemcsak ételízesítő, az egyik legjelentősebb gyógynövényünk is.

Koriander: a gyökerét mártásokba, pácokba használják, a zöldjét mely hasonlít a petrezselyemhez – bár az illata, íze is más, frissen aprítva – salátákra, egytálételekhez, szendvicskrémekbe használhatjuk.

Lime: A citromnál lágyabb ízű, inkább ez illik az avokádós ételek ízesítéséhez.  Igazi vitaminbomba, mely íze üdítővé tesz bármilyen ételt. Ezzel a déligyümölccsel ugyancsak jól pácolhatók, ízesíthetők a különféle zöldségek is.

Érdemes fűszerezését annak megfelelően változtatni, variálni, hogy milyen ételt készítünk az avokádóból.

Avokádókrém:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Avok%C3%A1d%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom